Our story

Surgeonious® biedt als distributie en service company (Patella™) van chirurgisch materiaal al 35 jaar duurzame oplossingen voor het chirurgisch instrumentarium. Dit voor zowel Belgische ziekenhuizen als chirurgen, met uitbreiding tot de Benelux en Noord-Frankrijk.

Serving the surgeons of tomorrow

Het is onze missie om de chirurgen te connecteren met innovatieve MedTec companies wereldwijd. Zo willen wij bijdragen tot excellente duurzame chirurgie. We leggen hierbij een extra mile af voor healthcare oplossingen voor alle patiënten op aarde. Surgeonious® gaat voor ‘excellence & beyond’ want het is onze visie dat iedereen recht heeft op toegang tot de best beschikbare value-based healthcare. Wij bouwen op vertrouwen, duurzaamheid en innovatie.

Our Company Culture

  • Vertrouwen: Binnen onze Surgeonious® community creëren we een safe zone waar problemen bespreekbaar zijn en oplossingen gecreëerd worden. Surgeonious® kan hierbij rekenen op een jarenlang gevestigd netwerk van klanten en fabrikanten wereldwijd.
  • Duurzaamheid: Surgeonious® is een bruggenbouwer tussen de verschillende partners en draagt zo bij tot duurzame patiënt-georiënteerde oplossingen en een duurzaam, circulair en kosteneffectief instrumentarium voor onze klanten. Surgeonious® trekt hierbij duurzaamheid door tot in de kern van de organisatie (elektrisch wagenpark, digitalisatie, verpakkingen, koerier, work-life balance …) en de geleverde diensten om zo een duurzame, circulaire voetafdruk te creëren op zowel de healthcare community als daarbuiten.
  • Innovatie: Surgeonious® neemt regelmatig deel aan internationale medische beurzen op zoek naar de nieuwste trends en luistert actief naar de ervaringen en noden van de chirurgen en hun team tijdens medische congressen en in de operatiezalen. Surgeonious® biedt smart innovatieve chirurgische technologieën aan die de chirurg helpen uitblinken in zijn vak.
the Surgeonious company culture

Our operating team

Peter-Jan
Peter-Jan Naert
Sales Business Developer
Peter-Jan weet als geen ander te luisteren naar de noden van de chirurg en vervolgens te connecteren met de juiste MedTech oplossing. Zijn achtergrond in Communicatie-en bedrijfswetenschappen en meer dan 20 jaar medical sales ervaring vormen het hart van onze firma.
Evelien
Evelien Verrue
General Manager
Evelien kwam in 2014 aan boord, na ruim 15 jaar in clinical operations in de pharma. Als biomedicus & Msc biotechnologie met een postgraduaat Bedrijfsmanagement en boekhouden op zak verzorgt ze met veel passie en gedrevenheid de dagelijkse sturing.
Sylvie Bulckaert
Customer Service
Sylvie komt dagelijks op haar pedelec met veel toewijding de customer service bij Surgeonious verzorgen. Na haar opleiding bedrijfscommunicatie en internationaal management bouwde ze een carrière van 20 jaar uit in customer service in diverse sectoren. Sylvie volgt nauwgezet de orderadministratie en leveringen van Surgeonious op. In haar vrije tijd houdt ze van wandelen, wenskaarten ontwerpen en reizen.
Alexander Lippens
Circular Business Developer
Alexander is een creatieve productontwikkelaar met een grote voorliefde voor het chirurgisch instrumentarium. Duurzaamheid zit in zijn genen en in zijn vrije tijd herstelt hij antieke klokken, evenals het herstofferen van zetels. Bij Surgeonious draagt Alexander met zijn Cradle to Cradle visie bij aan het ontwikkelen en onderhouden van duurzame innovatieve distributie Processen en Services voor de Healthcare community.
Jocelijn Geurts
Duurzaamheidsadviseur
Jocelijn is onze partner in crime om het duurzaam ondernemen te verankeren in het DNA van Surgeonious. Als handelsingenieur met meer dan 10 jaar ervaring is ze van vele markten thuis en bouwt ze met deze kruisbestuiving aan een duurzaam plan voor het chirurgisch instrumentarium van onze ziekenhuisnetwerken.
Christophe Leenknecht
Digital Marketing Adviseur
Christophe deelt zijn achtergrond in communicatiewetenschappen met Peter-Jan, en brengt meer dan 25 jaar marketingervaring mee aan boord van Surgeonious. Met zijn missie “Turning strangers into friends” slaat hij de nagel op de kop. Hoe handig is het niet als u digitaal meteen tot de juiste informatie of oplossing geleid wordt die u zoekt? Excellence & Beyond, of from ‘stranger’ to ‘friend’.

Our history

Oprichting Patella
Where it all started
Na een succesvolle carrière bij J&J, richtte Jan Naert in september 1988 onze firma Patella NV op. Patella trad op als distributeur van orthopedische instrumenten vanuit Brugge naar gans België.
Logo's dufner en bissinger
Uitbreiding van het productgamma en de toepassingsgebieden door exclusieve partnerships
In de jaren ‘90 ging Patella in zee met heel wat nieuwe partners waaronder
Dufner instruments (Tuttlingen, Germany)
High class open and endoscopic surgical instruments
Bissinger Medizintechnik(Teningen, Germany)
High standard electrosurgical instruments
The second generation
20 jaar na oprichting vervoegt de tweede generatie de familiale KMO met Peter-Jan Naert die in 2011 de firma volledig overneemt. Het logo frist op naar “Patella Surgical Instruments bv”, en het productgamma breidt zich uit naar de Thoracic and Cardiac Surgery.
patella-HR-114
Rechterhand voor Peter-Jan
Sinds 2014 kan Peter-Jan rekenen op Evelien Naert-Verrue als zijn operationele rechterhand voor een doorgedreven optimalisatie en digitalisatie van alle processen van het groeibedrijf. Organisch groeit deze zeer complementaire match verder uit tot de dagelijkse sturing door Evelien, terwijl Peter-Jan zich volledig toespitst op de Sales Business Development.
patella-HR-148
Nieuw pand in Brugge
Onze 30 jaar milestone kon gehuldigd worden met de opening van ons nieuw pand te Brugge.
Needle VATS & RATS
Ondertussen breiden de bestaande partnerships hun productgamma uit met de introductie van de Dufner needle VATS en de Robotic Assisted Thoracic Surgery (RATS).
Logo's nieuwe partners
Drie nieuwe exclusieve partnerships
We konden in de jaren 2019 - 2020 ook heel wat nieuwe exclusieve partnerships binnenhalen.
Amnotec: Open chirurgie
BeMedTec: MIC- en cardiochirurgie
Panther Healthcare®: Stapling Devices
What's in a name
SURGEON x GENIUS = SURGEONIOUS®
Al ruim 35 jaar connecteren we topdokters met de technische genieën van innovatieve medtech bedrijven. Dat is wie we zijn. Deze 35 jaar milestone is de gelegenheid voor ons om het bedrijf te transformeren naar een future-proof distribution & service company met vele mooie projecten in de pipeline.
1988
1992
2009
2014
2018
2018 - 2019
2019 - 2020
2023

Serving the patients around the world

Surgeonious® neemt zijn maatschappelijke en sociale verantwoordelijkheid ter harte door met Mercy Ships samen te werken. We hopen een reëel verschil te betekenen in de levens van de allerarmsten, en terzelfdertijd een duurzame impact te maken op de gezondheidszorg van het land waar Mercy Ships aanmeert.

Zin om ook jouw steentje bij te dragen, maar is de drempel voor jou nog te hoog? Neem gerust contact met ons op, wij luisteren graag naar jouw verhaal.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.