Circular services

Surgeonious® neemt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid ter harte om zo een duurzame voetafdruk te creëren, zowel binnen de healthcare community als daarbuiten.

Circular services Surgeonious

SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie – verzeker duurzame consumptie- en productiepatronen.

Duurzaamheid en circulariteit is een dagelijkse to-do op de planning bij Surgeonious®. Zowel binnen de zorgsector als daarbuiten gaan we steeds opnieuw onze maatschappelijke verantwoordelijkheid opnemen. We werken enkel met leveranciers die duurzame chirurgische materialen aanleveren, die we dan daarna in onze circulaire diensten meenemen.

Surgeonious® gaat actief op zoek naar oplossingen voor het duurzaam onderhouden van het instrumentarium van zowel ziekenhuisnetwerken als privé praktijken. Surgeonious® is trendsetter in het actief zoeken naar wendbare oplossingen voor de schaarste aan duurzame ruwe materialen bij de fabrikant en het kosten-effectief onderhouden van het huidige instrumentarium binnen de zorgstrategie van de ziekenhuisnetwerken.

Surgeonious® circular services volgen de R-ladder strategie zoals hiernaast weergegeven. Strategieën hoger op de ladder, besparen meer grondstoffen. Hoe hoger de strategie op de R-ladder staat, hoe meer circulair de strategie is.

Onze test, loan en repair service kan u reeds boeken onderaan deze pagina, terwijl onze andere services in 2024 worden uitgerold. Blijf op de hoogte door uw gegevens na te laten via onderstaand contactformulier.

De stevigheid en uitstekende duurzaamheid van ons gamma in verkoop maken het de gebruikers van onze instrumenten mogelijk om een van onze circularie services te overwegen in de plaats van een onmiddellijke vervanging.  Op lange termijn is het investeren in een instrument van hoge kwaliteit vaak interessanter dan de aankoop van goedkopere alternatieven.  Surgeonious® staat daarom niet alleen in voor het herstel van uw instrumentarium bij de originele fabrikant, maar zorgt er ook voor dat uw chirurgisch materiaal 100% operationeel is door ze grondig  te laten nakijken.

circulaire services NL
Surgeonious - Website - Fotoshoot stand

Onze repair services omvatten:

  • Slijpen chirurgische snijinstrumenten
  • Vervangen losse onderdelen door nieuwe onderdelen
  • Afstellen chirurgisch materiaal
  • Rechtzetten omgebogen chirurgisch materiaal
  • Reinigen chirurgisch instrumentarium, incl. polieren en hercoderen
  • Specifiek voor Dufner Micasept ©  laparascopische instrumenten: installatie van nieuw sealingsysteem door Dufner met 2 jaar garantie (via Surgeonious®). Dit om contaminatie te voorkomen.

Met de kennis en expertise van onze product advisor koopt u dus  duurzame  instrumenten aan die langer in circulatie blijven.  De leveringen gebeuren eveneen op een tijdsefficiënte en zo duurzame manier. Materialen die “end of life” zijn worden samen met onze partner Mercy Ships onderzocht en krijgen een tweede leven waar mogelijk of worden herwerkt bij de fabrikant tot grondstoffen. De cirkel is rond.

Service request

1Specifieke service
2Informatieve gegevens
3Persoonlijke gegevens

Moving towards a circular world in a sustainable way
-Surgeonious®-

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.